Prodej rodinného domu z r. 1830, přibližně 71 m², obec Albrechtice - Paseky

prodáno

Hledáte rodinný dům, nebo ideálně menší stavení, s velkým pozemkem, který byste využili jako malé hospodářství? Máte slabost pro domy, které mají dlouhou historii?

Pokud ano, rád bych Vám touto cestou představil novinku kouzelného rodinného domu z r. 1830 v obci Albrechtice - část zvaná Paseky.

Jeho dispozice zahrnuje velikost přibližně 71 m² podlahové a okolo 184 m² (bez hospodářské budovy) užitné plochy (spolu se sklepem, půdou, dílnou a menšími chlívy). K domu náleží oplocená zahrada o rozloze cca 1.438 m², na které se nachází hospodářská budova. Zastavěná plocha domu činí přibližně 178 m², hospodářské budovy pak okolo 98 m². Na dalších dvou přilehlých pozemcích o celkové rozloze 3.630 m² vyrostl menší ovocný sad, zbytek je travnatý porost.

Dům již prošel rozsáhlou rekonstrukcí interiéru, která probíhala postupně v intervalu několika let - nová elektroinstalace 220 V / 380 V, rozvody vody a odpadů v plastu, rozvody vytápění včetně radiátorů, podlahová krytina je v kombinaci dlažby a dřeva s izolací, plastová okna, koupelna, plynové rozvody, vstupní dveře, renovované interiérové dveře včetně nových zárubní a opravované omítky. Dominantou domu jsou bezesporu původní stropní cihlové klenby, a to ve všech místnostech, které dělají tuto nemovitost tak výjimečnou.

Dům (3+0) disponuje vstupní chodbou, ve které se nachází kuchyňská linka. Po pravé straně je pak vstup do prvního pokoje. Naopak po levé straně se vstupuje do pokoje obývacího (jídelny) s krbovými kamny, a dále do další ložnice. V přízemí najdeme také koupelnu s toaletou a ještě jednu malou místnost, kde se v minulosti nacházela kuchyň a nyní slouží ke vstupu na zahradu. V zadní části domu je přístavba (betonové základy) s chlívky a dílnou. Dům je částečně podsklepen. Velká půda rozprostírající se po obvodu domu nabízí možnost dostatečného úložného prostoru. Střešní krytina domu je eternitová, částečně plechová.

Jedná se o stavbu zděnou s kamennými základy zalité hašeným vápnem a tloušťkou obvodových zdí 70 cm. Dům je vytápěn plynovým kotlem (r. 2000), který taktéž ohřívá vodu v koupelně, v kuchyni je pak el. průtokový ohřívač. V obývacím pokoji se navíc nachází krbová kamna.

Bonusem je nejen napojení na elektřinu, ale i plynovod a vodovod. Na pozemku se také nachází studna. Odpad je vyřešen tříkomorovým septikem s trativodem.

Zděná hospodářská budova z r. 1914 disponuje několika místnostmi, menší půdou i sklepem. Součástí je dřevěná přístavba mimo jiné s posezením a kachlovými kamny. Střešní krytina je v kombinaci pálené tašky a plechu.

Postupná rekonstrukce a údržba umožnila, že ještě dnes jsou obě stavby v relativně dobrém stavu, i když je samozřejmě ještě čeká nemalá investice.

Nacházíme se v obci s dobrou občanskou vybaveností (autobusová zastávka, vlakové nádraží, MŠ, ZŠ, obchod, pošta, lékaři...).

Jestliže Vás tato nabídka zaujala, pro více informací nebo pro domluvení prohlídky mě neváhejte kontaktovat.

Cena
včetně právního servisu a zprostředkovatelské provize RK
prodáno
Exkluzivní nabídka
ev.č.202117344
KategorieRodinné domy
LokalitaOsvobození, Albrechtice
OkresKarviná
Velikost3 pokoje
Plocha užitná184 m²
Plocha podlahová71 m²
Plocha pozemku5.344 m²
Plocha zastavěná276 m²
Plocha zahrady1.438 m²
Počet podlaží1
Stav objektuVelmi dobrý
BudovaCihlová
Typ domuPřízemní
Poloha objektuSamostatný
Rok výstavby1830
En. náročnost b.G - Mimořádně nehospodárná
Ukazatel ENB482 kWh/m2 za rok
podle vyhláškyvyhláška 264/2020 Sb
ParkováníAno
GarážAno
Sklepano
VodaMístní zdroj, Dálkový vodovod
Elektřina230V, 400V
PlynPlynovod
OdpadSeptik
TopeníLokální tuhá paliva, Ústřední plynové

Kalkulačka hypotéky

Cena

Počet let

Úrok

Měs. částka

Vyřídit financování

Výpočet je pouze orientační

Kontaktujte nás

Jméno

Příjmení

E-mail

Telefon

Zpráva