Prodej rekreační chaty, Hlučín - Jasénky

prodáno

V dnešním hektickém světě každý z nás hledáme místo, kde bychom si odpočinuli, ať už sami, s rodinou nebo přáteli. Mezi taková nejoblíbenější místa patří malé chatové osady. A pokud hledáte ke koupi chatu v krásném prostředí a nebojíte se stavebních úprav, rád bych Vám touto cestou představil novinku malebné chaty v oblasti Jasénky u Hlučína.

Jedná se o stavbu zděnou, obloženou štípanými šamotovými cihlami, se žulovým obkladem soklu, střešní krytina je bitumenová s titanzikovým oplechováním. Přístavba je zkolaudována v r. 1981. V chatě nalezneme předsíňku, čtyři místnosti (kuchyň, dvě ložnice, obývací pokoj), koupelnu se sprchovacím koutem a splachovací toaletou. Podlahová plocha je přibližně 49 m², užitné plochy je pak okolo 67,1 m². Chata je částečně podsklepena. Vytápění je díky kotli na tuhá paliva, případně krbem, ohřev vody je vyřešen el. bojlerem.

Zastavěná plocha činí 72 m². Udržovaná zahrada s venkovním posezením je o velikosti 687 m².

Chata, i když svým vzhledem zaujme na první pohled, potřebuje rozsáhlou rekonstrukci. V současné chvíli není napojena na elektřinu z důvodu zkratu kabele. V příštím roce bude mít celá chatová osada přivedenou novou elektrickou rozvodnou síť, na kterou se jednotlivé chaty budou připojovat. V samotné chatě je však nutno do té doby udělat novou elektroinstalaci. Dalším potřebným krokem je oprava svodu dešťové vody okolo chaty a ze střechy tak, aby více nedocházelo k vlhnutí sklepa a k jeho následnému zatékání za silnějších dešťů, protože původní hydroizolace je již porušena. Dle vyhotoveného posudku však statika chaty podmáčením nebyla narušena. Dále bude zapotřebí zakoupení nového čerpadla. I když chata nemá studnu, je napojena na svou vlastní zásobárnu dešťové vody (svody ze střechy). V chatě tedy není pitná voda. Odpad je řešen septikem s trativodem.

Chatová osada je v zimním období hůře dostupná a samotná chata k zimnímu rekreování není vhodná. Ovšem po zbytek roku je možnost parkování přímo na pozemku.

I přes počáteční investice do rekonstrukce chata nabízí ideální místo k odpočinku po chaotickém pracovním týdnu. A pokud jste vodáky, máte zde možnost proplouvání loďkou po oblíbené řece Opavě, která protéká hned pod touto osadou.

Jestliže Vás tato nabídka zaujala, pro více informací nebo pro domluvení prohlídky mě neváhejte kontaktovat.

Cena
včetně právního servisu a zprostředkovatelské provize RK
prodáno
Exkluzivní nabídka
ev.č.202117337
KategorieChata
LokalitaHlučín
OkresOpava
Velikost3 pokoje
Plocha užitná67 m²
Plocha podlahová49 m²
Plocha pozemku759 m²
Plocha zastavěná72 m²
Plocha zahrady687 m²
Počet podlaží1
Stav objektuPřed rekonstrukcí
BudovaCihlová
Typ domuPřízemní
Poloha objektuSamostatný
Umístění objektuOkraj obce
ParkováníAno
Sklepano
OdpadSeptik
TopeníLokální tuhá paliva, Ústřední tuhá paliva

Kalkulačka hypotéky

Cena

Počet let

Úrok

Měs. částka

Vyřídit financování

Výpočet je pouze orientační

Kontaktujte nás

Jméno

Příjmení

E-mail

Telefon

Zpráva